Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Alavus Ikkunat Oy

Alavus Ikkunat Oy on perustettu vuonna 2002. Se on Alavudella toimiva osakeyhtiö, jonka päätoimiala on ikkunoiden valmistus. Yhtiön toimitusjohtaja on Arto Juhani Paalanen. Yhtiön liikevaihto oli tilikaudella 2021 12,3 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos oli 129 tuhatta euroa. Liikevaihto laski 5,3 %. Liikevoittoprosentti oli 1,2 %. Yhtiö työllisti tilikaudella 12/2021 yhteensä 80 henkilöä, mikä on 5,3 % vähemmän kuin edellisellä tilikaudella.

Alavus Ikkunat Oy jatkaa vuonna 1917 alkaneita Alavus-ikkunoiden ja parvekeovien perinteitä. Yritys perustettiin vahvistamaan rakennuspuusepänteollisuuden perinteitä Alavuden Puunjalostustehdas Oy:n yritysjärjestelyjen jälkeen. Yhtiön perustajat ja henkilöstö ovatkin olleet Alavuden Puunjalostustehdas Oy:n henkilöstöä, joten yli 90 vuoden vankka osaaminen jatkuu edelleen Alavus Ikkunat Oy:n tuotantolaitoksella Alavuden Rantatöysässä.

Alavus Ikkunat Oy on voittanut rakennusmaailman vertailun ylivoimaisesti vuonna 2006. Yhtiöllä on tuotantotiloja yhteensä 5400 neliömetriä ja varastotilaa noin 800 neliömetriä. Vuonna 2007 valmistui laajennusosa, jossa on uusi maalauslinja. Vuonna 2008 yhtiö julkaisi oman Fasadi-ulko-ovimalliston.

Yhtiö on laajentanut toimintaansa vuosien varrella, ja se myy nykyään myös sisäovia ja palotuotteita. Alavus Ikkunat Oy:n tuotevalikoima on yksi markkinoiden kattavimmista, ja se sisältää ikkunat, parveke- ja ulko-ovet, erikoissisäovet sekä palotuotteet.

Alavus Ikkunat Oy on palkittu ansioristein yhtiön alusta asti mukana olleita henkilöitä juhlistaessaan 10-vuotispäiväänsä vuonna 2013. Yhtiö on myös saanut useita luottoluokituksia Suomen Asiakastieto Oy:ltä, ja se on nimetty Suomen Vahvimmat -sertifikaatin saajaksi useana vuonna peräkkäin.

Alavus Ikkunat Oy kasvoi entisestään, kun ikkuna- ja ovipalveluyritys Suomen Mittaikkuna Oy ja täysalumiiniset ikkunat liitettiin yrityksen toimintaan. Tämä laajensi Alavus Ikkunoiden valikoimaa ja lisäsi sen osaamista, sillä Suomen Mittaikkuna oli erikoistunut mittatilaustyönä valmistettuihin ikkunoihin ja oviin. Täysalumiinisten ikkunoiden valmistus vaati myös erikoisosaamista, joten tämä yrityskauppa vahvisti Alavus Ikkunoiden asemaa ikkuna- ja ovialan toimijana Suomessa.