Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Ikkunaremontin käsitteet

Ikkunaremonttiin liittyy useita käsitteitä, jotka ovat tärkeitä ymmärtää, kun suunnittelet ikkunoiden vaihtamista. Tässä on muutamia keskeisiä käsitteitä ikkunaremontin yhteydessä:

  1. U-arvo: U-arvo on käsite, joka kertoo ikkunan lämmönläpäisevyydestä. Mitä alhaisempi U-arvo on, sitä paremmin ikkuna eristää lämpöä. U-arvo mitataan yleensä W/m²K-yksikössä.

  2. Ikkunamateriaali: Ikkunamateriaali vaikuttaa suoraan ikkunan kestävyyteen, ulkonäköön ja energiatehokkuuteen. Yleisimmät ikkunamateriaalit ovat puu, alumiini ja PVC. Jokaisella materiaalilla on omat etunsa ja haittansa, joten valitse ikkunamateriaali, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

  3. Tiivistys: Ikkunan tiivistys on tärkeä osa ikkunaremonttia, joka varmistaa, että ikkuna on ilmatiivis ja eristää lämmön tehokkaasti. Tiivistys voidaan tehdä erilaisilla materiaaleilla, kuten silikonilla tai tiivistysnauhalla.

  4. Asennus: Ikkunan asennus on tärkeä vaihe ikkunaremontissa, joka vaatii ammattitaitoista asentajaa ja huolellista suunnittelua. Ikkunan asennuksessa tulee kiinnittää huomiota muun muassa ikkunan koon ja painon vaikutukseen, tiivistykseen ja vesieristykseen.

  5. Energiatehokkuus: Energiatehokkuus on tärkeä käsite ikkunaremontin yhteydessä, sillä uusien ikkunoiden avulla voidaan säästää merkittävästi energiaa ja vähentää lämmityskuluja. Energiatehokkuutta voidaan parantaa esimerkiksi valitsemalla ikkunat, jotka täyttävät energiatehokkuusvaatimukset, tai lisäämällä eristystä ikkunan ympärille.

  6. Kustannukset: Ikkunaremontin kustannukset vaihtelevat useista tekijöistä riippuen, kuten ikkunoiden määrä, koko, materiaali ja asennuksen vaativuus. Budjetoi riittävästi ja pyydä tarjouksia useilta eri ikkuna-asentajilta.

  7. Lisää sanastoa voit katsoa täältä