Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Ikkunatehtaat Suomessa

Suomalaiset ikkunatehtaat ovat olleet tärkeä osa Suomen teollisuutta jo vuosikymmenien ajan. Ikkunoiden valmistus Suomessa alkoi 1800-luvulla, jolloin valmistettiin lähinnä pieniä ja yksinkertaisia ikkunoita. Ensimmäiset ikkunatehtaat perustettiin 1900-luvun alussa, ja niiden myötä ikkunoiden valmistus kehittyi nopeasti.

Suomalaiset ikkunatehtaat ovat keskittyneet laadukkaiden puuikkunoiden valmistukseen, ja ne ovat tunnettuja erityisesti Pohjoismaissa ja Venäjällä. Suomessa toimivat ikkunatehtaat ovat usein perheyrityksiä, jotka ovat toimineet jo useiden sukupolvien ajan.

Suomalaiset ikkunatehtaat ovat kehittäneet erilaisia innovaatioita ja teknologioita ikkunoiden valmistuksessa. Esimerkiksi Suomessa kehitettiin 1970-luvulla uusi tapa valmistaa ikkunalasia, joka oli kestävämpi ja energiatehokkaampi kuin aiemmin käytetty menetelmä.

Tänä päivänä Suomessa toimii useita suuria ja pienempiä ikkunatehtaita, kuten esimerkiksi Pihla, Hämeenkyrön Ikkunatehdas Oy, Inwido, Finnlamelli, HR-Ikkunat Ruhkala Oy, SKAALA IFN OY, Oulux Ovet ja Ikkunat Oy, Piklas Oy, Lammin Ikkuna Oy, Alavus Ikkunat Oy ja Kaskipuu Oy.

Näiden tehtaiden lisäksi Suomessa toimii myös useita pienempiä ikkunatehtaita, jotka valmistavat erikoisempia tai yksilöllisiä ikkunoita.

Suomalaiset ikkunatehtaat ovat aina panostaneet laatuun ja kestävyyteen, ja ne ovatkin saaneet mainetta erinomaisista tuotteistaan. Suomalaiset ikkunatehtaat ovat tärkeä osa Suomen teollisuutta ja vientiä, ja niiden tuotteita käytetään ympäri maailmaa.