Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Ikkunoiden asentaminen

Ikkunoiden asennus on tärkeä ja kriittinen vaihe ikkunaremontin toteutuksessa. Ikkunoiden asennus suoritetaan yleensä ikkuna-asentajan toimesta, joka varmistaa, että asennus suoritetaan ammattitaitoisesti ja että ikkunat tiivistetään huolellisesti, jotta ne tarjoavat parhaan mahdollisen lämpö- ja äänieristyksen. Tässä artikkelissa käsitellään ikkunan asennuksen tärkeyttä, ikkunan asennusvaiheita, tiivistämistä ja viimeistelyä.

Ikkunan asennuksen tärkeys

Ikkunan asennus on yksi tärkeimmistä osista ikkunaremontin toteutuksessa. Huolellinen ja ammattitaitoinen asennus varmistaa, että uudet ikkunat toimivat optimaalisesti ja että ne tarjoavat parhaan mahdollisen lämpö- ja äänieristyksen. Huonosti asennetut ikkunat voivat aiheuttaa vuotoja, vedon tunteen ja energiahukkaa, mikä lisää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia.

Ikkunan asennusvaiheet

Ikkunan asennusvaiheet vaihtelevat hieman ikkunan tyylin ja koon mukaan, mutta yleisesti ottaen asennusvaiheet voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Vanhan ikkunan poisto: Ennen uusien ikkunoiden asennusta vanhat ikkunat täytyy poistaa huolellisesti. Ikkunan asentaja käyttää erityisiä työkaluja irrottaakseen vanhan ikkunan karmista ja puhdistaa ikkunan reuna-alueet.

 2. Ikkunan reunojen tarkistus: Ennen uuden ikkunan asennusta ikkunan asentaja tarkistaa huolellisesti, että ikkunan reuna-alueet ovat tasaiset ja että ne ovat oikean kokoiset uutta ikkunaa varten.

 3. Uuden ikkunan asennus: Kun ikkunan reuna-alueet on tarkistettu ja puhdistettu, uusi ikkuna voidaan asentaa paikoilleen. Ikkunan asentaja kiinnittää uuden ikkunan karmiin ja tarkistaa, että se istuu tasaisesti.

 4. Tiivistys: Kun uusi ikkuna on asennettu, ikkunan asentaja tiivistää sen huolellisesti. Tiivistys on tärkeää, sillä se estää vedon tunnetta ja energiahukkaa. Tiivistämiseen käytetään yleensä silikonia tai tiivistysvaahtoa.

 5. Viimeistely: Lopuksi ikkunan asentaja viimeistelee ikkunan asennuksen. Viimeistelyyn sisältyy yleensä ikkunan karmin ja seinän välisen liitoksen viimeistely, ikkunan sisä- ja ulkopuolisen pellin asentaminen sekä ikkunan huoltoluukun kiinnittäminen.

  Ikkunan tiivistäminen

  Ikkunan tiivistäminen on yksi tärkeimmistä osista ikkunan asennuksessa. Tiivistämällä ikkunan huolellisesti estetään vedon tunne ja energiahukka. Tiivistämiseen käytetään yleensä silikonia tai tiivistysvaahtoa. Ennen tiivistämistä ikkunan asentaja tarkistaa, että ikkunan reunat ovat puhtaat ja kuivat. Tämän jälkeen hän levittää tiivistysmassaa ikkunan ja seinän väliseen liitokseen.

  Tiivistysmassaa on tärkeää levittää tasaisesti ja huolellisesti, jotta se täyttää kaikki mahdolliset kolot ja aukot. Tiivistysmassa suojaa myös ikkunan karmin puupintoja kosteudelta ja sään vaihteluilta.

  Viimeistely

  Ikkunan asennuksen viimeistelyyn kuuluu ikkunan sisä- ja ulkopuolisen pellin asentaminen. Pellit ovat tärkeitä, sillä ne suojaavat ikkunan reunat ja antavat asennukselle viimeistellyn ilmeen. Ikkunan sisäpeltiä käytetään yleensä silloin, kun ikkunan karmin ulkopuolella ei ole erillistä verhoilua, kun taas ulkopelti asennetaan ikkunan karmin ulkopuolelle suojaamaan ikkunan reunaa sääolosuhteilta.

  Lisäksi ikkunan asennuksen viimeistelyyn kuuluu huoltoluukun kiinnittäminen. Huoltoluukku on pieni luukku ikkunan karmissa, joka mahdollistaa ikkunan huoltamisen ja tarvittaessa puhdistamisen sisäpuolelta.

  Yhteenveto

  Ikkunan asennus on tärkeä osa ikkunaremonttia. Ammattitaitoinen asennus varmistaa, että uudet ikkunat toimivat optimaalisesti ja että ne tarjoavat parhaan mahdollisen lämpö- ja äänieristyksen. Ikkunan asennusvaiheisiin kuuluvat vanhan ikkunan poisto, uuden ikkunan asennus, tiivistäminen ja viimeistely. Ikkunan tiivistäminen on erityisen tärkeää, sillä se estää vedon tunnetta ja energiahukkaa. Viimeistelyyn kuuluu ikkunan pellitys ja huoltoluukun kiinnittäminen. Muista ottaa yhteyttä ammattitaitoiseen ikkuna-asentajaan, joka auttaa sinua valitsemaan oikeanlaiset ikkunat ja asentamaan ne huolellisesti. Huolellinen suunnittelu ja toteutus varmistavat, että uudet ikkunat parantavat kodin ilmettä ja asumismukavuutta sekä säästävät rahaa energiakuluissa.

  On tärkeää, että valitset luotettavan ja ammattitaitoisen ikkuna-asentajan, joka tuntee eri ikkunamateriaalit ja asennustavat. Hyvä ikkuna-asentaja pystyy auttamaan sinua valitsemaan oikeanlaiset ikkunat tarpeisiisi ja budjettiisi sopivasti. Lisäksi hän huolehtii siitä, että asennus suoritetaan huolellisesti ja että ikkunat tiivistetään oikein.