Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Ilmalämpöpumpun huolto

Säännöllinen ilmalämpöpumpun huolto suoritettuna ammattilaisen toimesta varmistaa laitteen moitteettoman toiminnan ja maksimaalisen energiansäästön. Jos ilmalämpöpumppua ei huolleta säännöllisesti, se voi muodostua terveysriskiksi, koska se ja sen suodattimet keräävät epäpuhtauksia ja pölyä. Tämän vuoksi sisäyksikön suodattimet on puhdistettava säännöllisesti, jotta ilman virtaus ei pienentäisi koneen hyötysuhdetta.

Joitakin ilmalämpöpumpun huoltotoimenpiteitä voi suorittaa itse, ja näistä löydät lisää tietoa Huolla itse-sivuiltamme klikkaamalla tätä linkkiä.

On suositeltavaa huoltaa ilmalämpöpumppu, jos sitä ei ole huollettu asennuksen jälkeen yli kolmeen vuoteen, tai jos ilmalämpöpumpun ilma haisee epämiellyttävälle. Jos ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistus tai vaihtaminen ei auta, ammattilaisen huolto on tarpeen. Ilmalämpöpumpun huolto on myös suositeltavaa, jos sen lämmitys-, jäähdytys- tai viilennysteho on heikentynyt, jos sen sisä- tai ulkoyksikön ääni on muuttunut tai jos ulko- tai sisäyksikkö käy usein tai jatkuvasti.

Joitakin syitä ilmalämpöpumpun alentuneelle lämmitys-, jäähdytys- tai viilennysteholle ovat kylmäaineen vähentyminen asennusvirheen tai vuodon takia, kennoston likaantuminen tai moottorin laakerivika.