Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Kylpyhuoneen purkutyö

Kun kylpyhuoneen remontin suunnittelu on valmis, seuraavana vaiheena on vanhan purkaminen. Vaikka osa työstä voidaan tehdä omatoimisesti, eri vaiheissa tarvitaan ammattilaisia.

Ennen purkutöiden aloittamista on välttämätöntä teetättää asbestikartoitus ammattilaisella, jotta varmistutaan, ettei remontoitavassa tilassa ole asbestia. Asbesti on kuitumineraali, jota on käytetty tulenkestävänä eristeenä ja sidosaineena. Purkutöiden aikana asbestipölyä voi irrota hengitysilmaan, mikä voi olla terveydelle haitallista. Asbestikartoitus on pakollinen kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa remonttikohteissa.

Ennen kylpyhuonekalusteiden poistamista, tilasta on suljettava vesijohto ja sähkö, ja lattiakaivo on peitettävä valukannella. Poistoilmaventtiilit on suljettava ja tiivistettävä, jotta purkutyöstä aiheutuva pöly ei pilaa ilmanvaihtokanavia. On suositeltavaa suojata kylpyhuoneeseen johtava oviaukko esimerkiksi vetoketjuovella, jotta sotku ei leviä muuhun asuntoon.

Valmistelujen jälkeen katto- ja seinäpaneelit, saunanlauteet ja vanhat kalusteet voidaan poistaa. Laatoitus vedeneristeineen voidaan irrottaa piikkaamalla tai taltan ja vasaran avulla. Pinnoilta poistetaan epätasaisuudet ja lika esimerkiksi jyrsimellä. Remonttijätteet on hävitettävä asianmukaisesti.

Kaikki sähkö- ja putkityöt tulisi antaa ammattilaisen tehtäväksi, jotta remontti etenee turvallisesti ja ilman ylimääräisiä hidasteita ja huolia.