Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Miten salaojat huolletaan?

KH-kortiston mukaan salaojien tarkastaminen kahden vuoden välein on tärkeää, sillä salaojaputket voivat helposti tukkeutua. Jos putkiin päätyy hienoa maata, se saattaa estää veden virtauksen ja aiheuttaa ongelmia. Salaojajärjestelmään kuuluu vain vesi, joten ylimääräisten aineiden välttäminen on tärkeää.

Salaojakaivot tulisi sijoittaa helposti löydettäviin paikkoihin, jotta tarkastus ja huolto onnistuu helposti. Tämä on tärkeää kodin asukkaiden terveyden kannalta. Salaojakaivot voidaan paikantaa metallinpaljastimella, jos niiden sijainti ei ole tiedossa. Optimaalinen tilanne on se, että salaojakaivojen kannet ovat näkyvissä maanpinnan yläpuolella.

Salaojien tilan voi tarkastaa katsomalla salaojakaivoon. Tukkeutuneen salaojaputken puhdistaminen voi olla haastavaa, sillä putki voi vaurioitua liian voimakkaasta käsittelystä. Salaojien huoltoon kuuluu myös lietevesien ja roskien poisto järjestelmästä. Muoviset salaojaputket voidaan painehuuhdella tarvittaessa, mutta tiilistä tehdyt putket voivat olla liian herkkiä tällaiselle käsittelylle.

Nykyään helpoin tapa varmistaa salaojien toimivuus on kuvata ne. Kuvauksen yhteydessä voidaan myös painehuuhtelulla huoltaa putket. Kuvauksen avulla voidaan selvittää, onko järjestelmässä toimintahäiriöitä.