Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Paras aika toteuttaa salaojaremontti

Salaojaremontti kannattaa yleensä toteuttaa keväällä, kesällä tai syksyllä eli sulan maan aikana useista syistä:

  1. Helpompi ja nopeampi toteutus: Sulan maan aikana salaojaremontin toteutus on yleensä helpompaa ja nopeampaa. Kun maa on sulaa, kaivutyöt ja salaojien asennus sujuvat paremmin kuin talvella, jolloin maa on kovaa ja työskentely on hankalampaa.

  2. Vähemmän haittaa pihalle: Sulan maan aikana salaojaremontin tekeminen aiheuttaa vähemmän haittaa piha-alueelle kuin talvella, jolloin työmaa voi vaikeuttaa pihan käyttöä ja jättää jälkeensä isoja lumikasoja.

  3. Veden virtaus on havaittavissa: Sulan maan aikana veden virtaus maassa on helpompi havaita, mikä mahdollistaa salaojajärjestelmän tarkemman suunnittelun ja asennuksen. Lisäksi salaojien kuntoa on helpompi tarkistaa ja mahdolliset vauriot voidaan korjata paremmin.

  4. Parempi salaojien toimivuus: Sulan maan aikana asennettu salaojajärjestelmä on yleensä paremmin toimiva kuin talvella asennettu järjestelmä. Kun salaojat asennetaan sulan maan aikana, maahan jää vähemmän ilmataskuja, mikä parantaa salaojien virtaavuutta ja ehkäisee maan routimista.

  5. Koneet pysyvät paremmin kunnossa kun lämpötila on plussan puolella, koska kaivuuta ei tarvitse suorittaa routakerroksen läpi ja maa-aines ei pääse jäätymään koneen kriittisiin kohtiin kulkeutuessaan.

  6. Suunnittelutyö helpottuu: Salaojaremonttiin liittyvä suunnittelutyö on yleensä helpompaa toteuttaa sulan maan aikana, kun maaperän ja veden virtauksen olosuhteet ovat paremmin havaittavissa. Lisäksi talvella tehty suunnittelutyö voi johtaa virheellisiin arvioihin ja asennusvirheisiin, mikä voi heikentää salaojajärjestelmän toimivuutta.

Kaiken kaikkiaan, salaojaremontti kannattaa yleensä toteuttaa sulan maan aikana parhaan lopputuloksen ja mahdollisimman vähän haittaa aiheuttaen.