Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Piklas Oy

Piklas Oy on ikkunoiden valmistukseen erikoistunut osakeyhtiö, joka perustettiin vuonna 2005 kotipaikkanaan Pyhäntä. Yhtiön toimitusjohtaja on Erkki Johannes Tolvanen. Piklas Oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli 15,75 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos oli 1 tuhatta euroa. Yhtiön liikevaihto kasvoi 8,1 % ja liikevoittoprosentti oli 3,7 %. Tiedot perustuvat yhtiön viimeisimpään tilinpäätökseen.

Piklas Oy aloitti ikkunoiden valmistuksen Pyhännän Rakennustuote Oy:n osana 1970-luvulla. Vuonna 2006 Piklas Oy aloitti toimintansa itsenäisenä yhtiönä ja vuonna 2014 se investoi huippumoderniin ulko-ovitehtaaseen. Yhtiön ikkunoilla ja ulko-ovilla on suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus. Piklas Oy kuuluu suomalaisen puurakentamisen perheyhtiö PRT-Forest-konserniin.

Piklas Oy:n oma verkkokauppa tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tilata ikkunat ja ulko-ovet myös asennettuna. Verkkokaupan hinnat ovat valmiiksi tingityt niin tuotteille kuin asennukselle. Yhtiöllä oli 93 työntekijää tilikauden päättyessä 12/2021, mikä on 9,7 % lasku edelliseltä tilikaudelta.

Piklas Oy:n laaja tuotevalikoima sisältää myös nykyaikaisen matalaenergiarakentamisen vaatimuksiin soveltuvat puualumiini-ikkunat ja ulko-ovet. Tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä ja käsitellään asiakkaan toiveiden mukaan. Piklas Oy:llä on kapasiteettia valmistaa yli 120 000 ikkunaa ja ulko-ovea vuodessa kahdessa vuorossa.

Piklas Oy hyödyntää digitalisaation mahdollisuuksia kaikessa toiminnassaan, mikä mahdollistaa edullisen hintatason kuluttajille. Tuotteiden myynti ja markkinointi tapahtuu pääosin digitaalisten kanavien kautta ja tuotannon järjestelmät on linkitetty verkkokaupan suunnittelu- ja mitoitusohjelmaan. Yhtiössä panostetaan jatkuvaan kehittämiseen, laatuun ja asiakaspalveluun. Piklas Oy toimii vastuullisesti ja noudattaa reilua kilpailua vapailla markkinoilla.