Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Salaojajärjestelmän tarkastus

Salaojajärjestelmän tarkastus ilman kaivuutöitä on mahdollista tietyin edellytyksin. Yksi tällainen menetelmä on salaojien kameratutkimus, joka voidaan toteuttaa erikoisvarustetulla salaojakameralla. Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen silloin, kun salaojien kunto halutaan tarkastaa ilman suurempia kaivutöitä tai kun epäillään, että salaojajärjestelmässä on vakavampia ongelmia.

Salaojakameralla tehtävässä tarkastuksessa kamera lasketaan salaojaputken sisään ja kuva lähetetään tarkastuslaitteeseen. Kameran avulla voidaan havaita putkessa olevat tukokset, putken kallistuskulma ja putken kunto. Tarkastuslaitteen avulla voidaan tallentaa kuvaa ja tarkistaa mahdolliset vauriot ja epäkohdat. Jos kameratutkimuksen perusteella havaitaan ongelmia, voidaan sen perusteella tehdä päätös tarvittavista korjaustoimenpiteistä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että salaojajärjestelmän kameratutkimus ei korvaa perusteellista kaivutyössä tehtävää tarkastusta. Kaivutyössä voidaan tarkastaa salaojajärjestelmän tila kokonaisuudessaan ja tarkastaa myös salaojasorakerros, suodatinkangas ja salaojaputken liitokset maahan. Salaojajärjestelmän tarkastaminen säännöllisesti on tärkeää, sillä se voi auttaa estämään kosteusvaurioita talon rakenteissa ja välttämään kalliita korjaustoimenpiteitä.