Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Salaojaputken toimintaperiaate

Salaojaputken toimintaperiaate perustuu maaperän vedenpoistoon talon ympärillä. Salaojaputki asennetaan talon ympärille tarkasti suunnitellun kaivuutyön avulla. Putki asennetaan kaivettuun ojaan, joka täytetään salaojasoralla ja peitetään suodatinkankaalla.

Kun sade- tai sulamisvesi kulkeutuu talon ympärille, se imeytyy maahan ja kohtaa salaojaputken. Salaojaputki kerää veden talon ympäriltä ja johtaa sen pois talon läheisyydestä. Putken toinen pää voi johtaa esimerkiksi sadevesiviemäriin tai avo-ojaan, josta vesi pääsee virtaamaan pois.

Salaojaputken toiminta perustuu painovoiman vaikutukseen. Vesi virtaa korkeammasta kohtaa alhaisempaan kohtaan, joten salaojaputki on yleensä asennettu loivaan kulmaan, joka suosii veden virtausta pois talon ympäriltä. Salaojaputkessa on tyypillisesti reikiä, joiden kautta vesi pääsee imeytymään putken sisäpuolelle ja virtaamaan pois.

Salaojaputken toimintaperiaate on yksinkertainen, mutta tehokas. Se estää veden kertymisen talon ympärille ja siten vähentää kosteusvaurioiden riskiä talon perustuksissa ja rakenteissa. Salaojaputkisto on tärkeä osa talon rakennetta, ja sen toimivuudesta kannattaa pitää huolta säännöllisellä kunnossapidolla ja mahdollisilla korjauksilla tarvittaessa.