Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Salaojajärjestelmän esivalmistelut

Ennen salaojaremontin aloitusta on tärkeää huolehtia joistakin tärkeistä valmisteluista. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

  1. Selvitä salaojajärjestelmän kunto: Ennen salaojaremonttia on tärkeää selvittää, mikä on nykyisen salaojajärjestelmän kunto. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi salaojien kameratutkimuksella tai kaivamalla maata ja tarkastamalla salaojien kuntoa visuaalisesti.

  2. Suunnittele salaojaremontti: Salaojaremontti vaatii tarkkaa suunnittelua ja valmistelua, jotta se voidaan toteuttaa asianmukaisesti. Suunnittelun aikana tulee esimerkiksi miettiä, minkälaisia materiaaleja halutaan käyttää, miten salaojat asennetaan ja miten salaojat liitetään avo-ojaan tai viemäriverkostoon.

  3. Hanki tarvittavat luvat: Salaojaremontin aloittaminen edellyttää usein lupia tai ilmoituksen tekemistä paikalliselle rakennusvalvontaviranomaiselle. Ennen kuin aloitat salaojaremontin, varmista että sinulla on kaikki tarvittavat luvat.

  4. Suojaa talon ympärillä olevat alueet: Salaojaremontti voi aiheuttaa melkoisia häiriöitä talon ympärillä olevilla alueilla. Ennen salaojien asennusta on tärkeää suojata tai siirtää talon lähellä olevat istutukset, terassit ja muut pinnat, jotka voivat vaurioitua kaivuutyössä.

  5. Selvitä pohjaveden taso: Ennen salaojaremontin aloittamista on tärkeää selvittää pohjaveden taso tontilla. Jos pohjaveden taso on korkea, se voi vaikeuttaa salaojien asennusta tai vaikuttaa salaojien tehokkuuteen.

  6. Valitse ammattilainen: Salaojaremontti on vaativa urakka, ja se tulisi teettää ammattilaisella, jolla on kokemusta vastaavanlaisten töiden tekemisestä. Ammattilainen voi auttaa sinua suunnittelemaan salaojaremontin ja toteuttamaan sen asianmukaisesti.