Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Salaojaremontin materiaalit

Salaojaremontin toteuttamiseen tarvitaan useita erilaisia materiaaleja, joista tärkeimmät ovat seuraavat:

  1. Salaojaputket: Salaojaputket ovat yksi tärkeimmistä materiaaleista salaojaremontin toteuttamiseen. Salaojaputket asennetaan talon ympärille tarkasti suunnitellun kaivuutyön avulla. Salaojaputkien koko ja määrä riippuvat talon koosta ja muista tekijöistä, kuten maaperän laadusta ja talon sijainnista. Salaojaputket ovat nykyään muovisia ja niiden halkaisija voi vaihdella.

  2. Patolevyt: Patolevyt asennetaan kiinnittämällä ne perusmuuriin estämään vapaan veden kulkeutuminen rakenteisiin ja ohjaamaan vesi salaojaan, josta vesi jatkaa edelleen salaojajärjestelmän purkupaikkaan kuten avo-ojaan tai kaupungin hulevesiverkkoon.

  3. Suodatinkangas: Suodatinkangas asennetaan salaojaputkien ympärille estämään maan tai roskien pääsy putkiin ja varmistamaan veden virtaus putkissa.

  4. Salaojasoraa käytetään täyttämään kaivettu oja salaojaputkien ympärillä. Salaojasora toimii veden imeytyksen välikerroksena, joka estää maan tai roskien pääsyn putkiin ja varmistaa veden virtauksen putkissa.

  5. Salaojakaivot: Salaojakaivot asennetaan tarvittaessa keräämään sade- ja sulamisvedet ennen niiden ohjaamista pois talon ympäriltä. Salaojakaivojen koko ja määrä riippuvat talon koosta ja muista tekijöistä.

  6. Routaeristeet ovat tärkeitä rakennuksen perustusten ja salaojajärjestelmän suojaamiseksi routavaurioilta sekä parantamaan salaojajärjestelmän toimintaa ja säästämään energiaa.

  7. Salaojaputkien liittimet ja kulmat: Salaojaputkien liittimet ja kulmat ovat tarpeellisia osia salaojaremontin toteuttamiseen. Liittimet ja kulmat varmistavat salaojajärjestelmän jatkuvuuden ja toimivuuden.

  8. Muut tarvittavat materiaalit: Salaojaremontin toteuttamiseen voi tarvita muitakin materiaaleja, kuten salaojaputkien kiinnikkeitä, putkien suojausputkia tai muita tarvikkeita.

On tärkeää muistaa, että salaojaremontin toteuttamiseen liittyy useita erilaisia tekijöitä, kuten talon sijainti, maaperän laatu ja talon koko. Salaojaremontti on usein ammattilaisten työtä, joten suositeltavaa on pyytää tarjous ja asennus ammattilaisilta. Ammattilaiset osaavat suunnitella salaojaremontin niin, että se toimii kuten pitääkin.