Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Salaojat

Salaojat ovat tärkeä osa rakennuksen perustuksia ja pohjaa. Niiden tarkoitus on pitää rakennuspohja ja perustukset kuivina estämällä veden ja kosteuden tunkeutuminen rakenteisiin. Salaojat toimivat niin, että ne keräävät ympäröivästä maaperästä ja rakennuksen katolta tulevat vedet ja ohjaavat ne pois rakennuksen ympäriltä.

Salaojien toimivuus on tärkeää varmistaa säännöllisesti. Huonosti toimiva salaojajärjestelmä voi aiheuttaa kosteus- ja vesivaurioita rakenteisiin ja jopa homeongelmia. Salaojien kuntoa voidaan tutkia juoksuttamalla vettä letkulla ylimpään tarkastuskaivoon ja tarkistamalla, että vesi virtaa kunnolla salaojajärjestelmässä.

Salaojien huoltoon kuuluu usein salaojien puhdistaminen, tarkistuskaivojen tyhjennys ja tarvittaessa salaojien korjaus tai uusiminen. Salaojien huolto tulisi tehdä säännöllisesti 5-10 vuoden välein, riippuen maaperän kosteusolosuhteista ja rakennuksen sijainnista.

On tärkeää muistaa, että salaojien huolto ja korjaus ovat ammattilaisten työtä, sillä väärin tehty huolto voi aiheuttaa entistä suurempia ongelmia. Siksi kannattaakin kääntyä alan ammattilaisen puoleen, mikäli salaojien toimivuudessa on epäilyksiä. Huolehtimalla salaojien kunnosta ja toimivuudesta voimme varmistaa rakennusten kestävyyden ja pitkäikäisyyden.