Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Tietoa ilmalämpöpumpuista

Ilmalämpöpumput ovat viime vuosina yleistyneet merkittävästi erityisesti omakotitalojen lisälämmönlähteenä, kun halutaan tehostaa sähkölämmitteisten kiinteistöjen lämmitystä.

Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen tilastojen mukaan ilmalämpöpumppuja myytiin vuonna 2018 noin 75 000 kappaletta, kun tilastoinnin alkuajankohdasta vuodesta 1996 lähtien myytyjen ilmalämpöpumppujen määrä lähestyy jo miljoonaa kappaletta.

Ilmalämpöpumppujen suosiota ovat todennäköisesti kasvattaneet myös viime vuosien pitkät ja lämpimät kesät, jolloin ilmalämpöpumpulla pystytään jäähdyttämään sisätiloja. Ilmastonmuutoksesta käydyn laajan yhteiskunnallisen keskustelun myötä kiinteistöihin käytetyn energian minimointi on noussut merkittäväksi tavoitteeksi hiilidioksidipäästöjen pienentämiseksi.

Kiinteistöjen energiankulutuksen minimoinnissa korkean lämpökertoimen omaavat lämpöpumput ovat tärkeässä roolissa, yhdessä päästöttömän sähkön kanssa. Lämpöpumput tulevat yhä tärkeämmiksi myös osana liikenteen energiaratkaisuja, kun sähköautojen yleistyessä niiden lämmitys täytyy hoitaa tehokkaasti myös pohjoisen olosuhteissa.