Olemme avoinna arkisin klo 9-18

Usein kysytyt kysymykset ilmalämpöpumpuista

Kenelle ilmalämpöpumppu on kannattava hankinta?

Ilmalämpöpumppu on erityisen kannattava vaihtoehto niille, joilla on suora sähkölämmitys. Lämpöpumppu pystyy tuottamaan 2-5 kertaa enemmän lämpöenergiaa kuin perinteinen sähkölämmitys. Tämä johtaa huomattaviin säästöihin sähkölaskussa, sillä suora sähkölämmitys on yleensä herkempi sähkömarkkinoiden hintavaihteluille.

Onko ilmalämpöpumppu hintansa arvoinen?

Ilmalämpöpumppu on usein edullinen ja vaivaton valinta, joka voi olla hintansa arvoinen. Erityisesti pienempiin taloihin se soveltuu erittäin hyvin. Yleensä aika, joka kuluu takaisinmaksettavan sijoitetun rahan määrän saavuttamiseen, on 2-4 vuotta riippuen siitä, millainen lämmitysjärjestelmä talossa on käytössä.

Kuinka matalia lämpötiloja ilmalämpöpumput kestävät?

Yleensä ilmalämpöpumput ovat toimintakykyisiä jopa -20 asteen pakkasissa, mutta niiden tehokkuus riippuu mallista. Joissakin malleissa on parempi suorituskyky kuin toisissa. Korkealaatuisimmat ja yleensä kalliimmat ilmalämpöpumput ovat yleensä kestävämpiä, ja ne voivat selviytyä jopa -35 asteen pakkasista.

Onko ilmalämpöpumppuihin saatavilla etäohjausta?

Ilmalämpöpumput ovat erittäin tehokkaita lämmön etäohjauksessa ja valvonnassa. Ne ovat erityisen hyödyllisiä esimerkiksi kesämökkien huoltolämmön hallinnassa. Lämpöpumppujen sovellukset ovat erittäin käyttäjäystävällisiä ja sopivat erinomaisesti etäohjaukseen.

Miten ilmalämpöpumppu toimii?

Kompressorin ja venttiilien avulla voit nostaa ja laskea kylmäaineen painetta. Kylmäaine vaihtaa muotoa kaasun ja nesteen välillä ja siten joko vapauttaa kylmää tai lämpöä riippuen siitä, onko neste haihtunut vai kondensoituuko kaasu. Siksi voit saada sekä lämpöä että kylmää riippuen siitä, mihin "suuntaan" prosessi on käynnissä.